تحقیقات جهانی نشان می دهد که زنبور عسل 60 تا 143 برابر ارزش تولیدات خود به محیط زیست و بخش کشاورزی کمک می کند.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور تولیدات دامی و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویح کشاورزی در مراسم گرامیداشت روز جهانی زنبور عسل با اعلام این مطلب گفت: بر اساس تحقیقات در ایران نیز 90 برابر ارزش تولیدات مستقیم خود در افزایش محصولات کشاورزی نقش دارد.
دکتر طهماسبی افزود: بر اساس تحقیقات صورت گرفته زنبور عسل در تولید یک سوم غذای انسان در کره زمین نقش مستقیم و غیر مستقیم دارد و ما نباید زنبور عسل را فقط تولید کننده عسل بدانیم.
وی با بیان این که کاهش جمعیت زنبورها، امنیت غذایی را به خطر می اندازد، تصریح کرد: 20 تا 30 هزار گونه زنبور گرده افشان در دنیا وجود دارد که زنبور عسل یکی از این تعداد گونه ها است.
طهماسبی اذعان داشت: 85 درصد گرده افشانی در دنیا توسط زنبور عسل انجام می شود.
وی گفت: روز جهانی زنبور عسل فرصتی برای بیان ارزش های زنبور عسل در ایران و در دنیا است و پیدا کردن راهکارهایی که به پایداری این صنعت و امنیت غذایی کمک می کند از وظایف وزارت جهاد کشاورزی است.